Om vår trädgård och bloggen

När vi flyttade till vårt hus i zon 1 drömde jag om blommande rosor, klematis, lavendel och massor av fjärilar. I stället blickade jag ut över knappt tusen kvadratmeter typisk 70-talsträdgård med maskrosgul gräsmatta och några få vintergröna buskar och träd.

lund förr
Före omgörning. Det gamla plommonträdet står ensamt mitt i gräsmattan.Japanska lönnar, Lunden rakt fram
Efter omgörning. Japanska lönnar i slutet av Trädhörnet och en massa skuggälskande växter i Lunden vid plommonträdet.

Nu, 17 år senare, har vi vår gröna oas i vardagen i vår helt omgjorda trädgård. Numera är det inte mycket gräsmatta kvar, och många ytor i trädgården är täckta med markduk och olika former av stenkross eller singel för att minimera ogräsrensning. Vi månar om insekter och andra djur som kommer till vår trädgård och odlar giftfritt.2014 igelkott 3Två små Taggiga inneboende i en av våra rabatter.

Läs gärna mer om våra olika omgörningar under ”Trädgårdsprojekt”, där du också kan se fler före och efterbilder. Vilka växter vi har kan du se under ”Våra  träd, perenner och lökväxter”, där finns olika register (som kompletteras allt eftersom).

På den här bloggen skriver jag om året i vår trädgård, djuren som bor här, mina trädgårdsfunderingar och våra olika trädgårdsprojekt. Jag visar också inspiration från olika trädgårdsresor eller trädgårdar jag har besökt, de inläggen hittar du i högermenyn under ”Inspiration & andras trädgårdar”. Det slinker säkert in ett och annat inlägg om bakning och matlagning också. Att ta hand om det som växer i trädgården är ju en del av trädgårdslivet. Recept jag delar med mig av ligger i menyn ovan.

Annonser

6 thoughts on “Om vår trädgård och bloggen

  1. Hejsan Kristina,,tusen tusen tack för att du gav mig denna möjlighet att få njuta av din vackra trädgård,,jag vet själv vilken glädje detta ger en människa,,hoppas vi ses inom kort,,kram från mimi i västanå..

  2. Hei Christina! Sååå flott dvergkastanje! Jeg har selv en Aescuulus Mutabilis Induta…min er mye mindre…ligner veldig på arten jeg har? Vokser din raskt? Gleder meg veldig til at min begynner å ta litt form! Nydelig med tulipaner og annet som blomstrer rund! VAKKERT! Fortsatt god vår! Hilsen Christin fra Norge.

    • Tack tack! Min dvärgkastanj är ca 10 år nu, den växer väldigt långsamt. Så mycket högre ska den inte bli, den är ympad, men kronan blir lite bredare för varje år.

    • Tack snälla du, vad glad jag blir att du hittade inspiration från vår trädgård här på bloggen. 🙂 Välkommen tillbaka att följa våra nya projekt och planteringar.
      Kristina

Lämna gärna en kommentar, det är så roligt att ha kontakt med dig som läser här! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s